Weer goud voor inlineskater Mulder

Ronald Mulder heeft bij het EK inlineskaten in Heerde wederom een gouden medaille behaald. De Nederlander was na de 300 meter ook de sterkste op de 500 meter. Hij wist de Fransman Nicolas Pelloquin nipt voor te blijven. Het brons was voor de Spanjaard Ioseba Fernandez.

"Zo hoort een 500 meter te zijn. Fantastisch," zei Mulder die het in de finale op moest nemen tegen twee Fransen en een Spanjaard. "Je moet zorgen dat je er geen twee voor je hebt," zei de Nederlander die in de laatste ronde Pelloquin aftroefde. "Hij verwachtte waarschijnlijk dat ik binnendoor zou komen, hij ging wat naar binnen. Ik pakte het kleinste gaatje aan de buitenkant."

Mulder is in de zomer inlineskater en in de winter komt hij uit voor de schaatsploeg van Control. Hij is blij dat hij het waar kan maken voor eigen publiek. "Het is fantastisch om voor zoveel enthousiast publiek te mogen winnen. Pelloquin was de laatste jaren dé sprinter op de piste, om hem dan twee keer zo te kloppen is prachtig."

Bij de vrouwen was het goud voor de Duitse Jana Gegner. Het zilver was voor de Nederlandse Bianca Roosenboom en het brons ging naar de Italiaanse Erika Zanetti. De Duitse Sabine Berg kreeg een diskwalificatie aan haar broek, zodat zij een medaille misliep.