Verkeerde bandenkeus kost Webber podiumplaats

Mark Webber werd vandaag in de Grand Prix van Hongarije slechts een vijfde plaats. De Australiër had de snelheid om vandaag op de Hungaroring op het podium te eindigen, maar een verkeerde bandenkeus weerhield hem hiervan. Hierdoor gaat de Red Bull-rijder met een teleurstellend gevoel de zomer in.

Webber kwam in de slotfase van de race binnen voor intermediates omdat het licht regende. De regen zette echter niet door, waardoor de Australiër enkele ronden later weer binnen kwam voor droogweerbanden. Daarna verloor de Australiër nog op de baan een plaats aan Lewis Hamilton die dezelfde fout had gemaakt.

"Het was mijn eigen beslissing, maar die was onjuist. Ik had posities kunnen winnen, maar helaas zat ik mis. Had het maar drie of vier minuten langer geregend, dan had ik de goede beslissing gemaakt. Zo gaat dat nu eenmaal in dit soort races, er valt weinig aan te doen. Wel sta je voor schut als je na twee ronden weer moet stoppen."

Webber had eerder in de race wel de juiste beslissing gemaakt door snel over te stappen naar de slicks, maar de tweede keer leverde hij veel tijd in. "Wat ik net al zei, zo gaat het soms op een dag als vandaag. De juiste inschatting maken is en blijft moeilijk, zo bleek maar weer."