Verdachten vermist meisje vrijgelaten

Drie mensen die vrijdag werden gearresteerd in verband met de verdwijning van een 14-jarig meisje uit Groesbeek zijn weer op vrije voeten. Dat meldt de politie Haaglanden zaterdagavond. De twee mannen uit Den Haag en de vrouw uit Breda werden aanvankelijk verdacht van onttrekking aan het ouderlijk gezag.

Of justitie nog stappen onderneemt tegen het drietal van 19, 21 en 23 jaar is niet duidelijk. Volgens een zegsman van de politie overleggen politie en justitie daar nog over. De politie deed vrijdagmiddag ook drie huiszoekingen in Den Haag. Onder meer twee appartementencomplexen werden volledig doorzocht.

De politie is zeer terughoudend met mededelingen over de zaak. De reden die hiervoor wordt gegeven is dat het een minderjarig meisje betreft. Volgens het AD is het meisje mogelijk slachtoffer geworden van loverboys. Via Hyves zou ze de afgelopen maanden intensief contact hebben met jongemannen ver buiten haar woonplaats.

Voor het meisje werd vrijdag een Amber Alert uitgegeven. Het meisje ging donderdag van huis om bij een vriendin te logeren. Daar kwam ze nooit aan. Ze meldde zich vrijdag zelf op een politiebureau in Den Haag. Hoe ze in Den Haag was beland, wil de politie niet zeggen.