Neergeschoten man verdacht van poging doodslag

De 30-jarige Pool die vrijdag met een mes zwaaide voor Eindhoven Airport en daarop door de marechaussee in een been werd geschoten, wordt verdacht van bedreiging, poging tot doodslag en poging tot zware mishandeling. Hij is overgebracht naar het penitentiair ziekenhuis in Scheveningen.

De man is inmiddels officieel aangehouden en wordt waarschijnlijk maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Dat meldt de marechaussee zaterdag. Hoe hij eraan toe is, kon een woordvoerder niet aangeven. De marechaussee hoort in het kader van het onderzoek onder meer getuigen van het incident.

Het schietincident vond vrijdagochtend plaats tussen twee draaideuren die de ingang van de luchthaven vormen. De marechaussee loste meerdere schoten. Volgens een zanger die op het vliegveld een videoclip opnam, kwam de Pool met een mes aanlopen en bedreigde de cameraploeg. Daarna bedreigde hij met het mes een marechaussee.

Het onderzoek naar de schoten die de marechaussee loste, wordt geleid door de rijksrecherche. Daarover is nog niets bekend.