[WK] Waterpoloërs Italië kloppen Servië in finale

Italië is voor de derde keer wereldkampioen waterpolo geworden. De Zuid-Europeanen waren in de eindstrijd van het WK in Shanghai na verlenging met 8-7 te sterk voor titelverdediger Servië. Na de reguliere speeltijd stond het 6-6. Italië pakte in 1994 in Rome voor het laatst de wereldtitel.

Italië was de enige ploeg die scoorde in het eerste kwart, maar keek bij rust tegen een 2-1 achterstand aan. In het derde kwart kregen de Serviërs liefst vier goals tegen waardoor ze met twee doelpunten achterstand het vierde kwart ingingen. Met een knappe eindspurt werd alsnog een verlenging afgedwongen.

In de eerste helft van de extra tijd misten de Serviërs een penalty bij een 7-7 stand, waarna Maurizio Felugo even later het beslissende punt scoorde voor Italië. In de tweede helft van de verlenging werd ondanks een flink aantal doelpogingen niet meer gescoord.

Kroatië legde eerder op de dag beslag op het brons. Regerend olympisch kampioen Hongarije werd zaterdag in Shanghai geklopt met 12-11. Bij rust hadden de Kroaten al een voorsprong van vijf punten gepakt. Hongarije kwam net tekort om die achterstand ongedaan te maken.