Robert Patrick in the Gangster Squad

Voormalig X-Files acteur Robert Patrick gaat Bryan Cranston (Breaking Bad) vervangen in de film the Gangster Squad, de nieuwe productie van regisseur Ruben Fleischer. Inderdaad, de regisseur van Zombieland.

In de misdaadfilm, die zich afspeelt in de jaren veertig, zou Cranston de rol van een Texaanse politieagent op zich nemen. Werkzaamheden aan Argo, de nieuwe film van Ben Affleck, zorgden er echter voor dat de acteur zich terug moest trekken.

Het scenario voor the Gangster Squad werd geschreven door voormalig politieagent Will Beal. Het verhaal is een bewerking van Paul Lieberman's rubriek in de LA Times waarin we een team van eerlijke gerechtsdienaren zien vechten tegen corruptie binnen de LAPD. Hun belangrijkste doel: het uitschakelen van de man achter alle smerige handeltjes, de Oostkust gangster Micky Cohen, gespeeld door Sean Penn. Het team merkt al snel dat Cohen vrienden heeft in hoge rangen, om nog maar te zwijgen over de oneindige hoeveelheid omgekochte smerissen. 

Josh Brolin speelt de rol van John O'Mara, één van de weinige dienders die niet op de loonlijst van gangster Cohen staat. Ryan Gosling speelt zijn collega Sgt. Jerry Wooters, een wetsdienaar die geniet van zijn vrijgezellenbestaan. Naast bovengenoemde acteurs zien we Michael Pena en Giovani Ribisi in de belangrijkste rollen.

Voor Robert Patrick zal dit niet de eerste keer zijn dat hij de rol van een diender op zich neemt. De acteur, die 20 jaar geleden internationaal doorbrak met zijn rol van T-1000 in Terminator 2 Judgement Day, speelt de rol van Max Kennard, een ambitieuze agent uit Texas, die voor de LAPD gaat werken.