Hiddink: ''Geef Villas-Boas de tijd''

Guus Hiddink adviseert Chelsea-eigenaar Roman Abramovitsj trainer André Villas-Boas de tijd te geven om iets op te bouwen.

Hiddink legt de vergelijking met Sir Alex Ferguson die bij Manchester United jaren de tijd kreeg om aan een kampioensploeg te bouwen en dat geduld daarna beloonde met de ene na de andere prijs. Volgens de bondscoach van Turkije is Chelsea erbij gebaat als Villas-Boas hetzelfde geduld gegund wordt.

"Als je kijkt naar Manchester United; zij zijn een voorbeeld van het feit dat clubs stabiliteit nodig heeft", aldus Hiddink in The Guardian over de sinds 1986 zittende coach van United.

"Dat is wat Chelsea ook nodig heeft. Dat heb ik Roman verteld en ik denk dat zij daar nu ook van overtuigd zijn. Kijk alleen maar naar Carlo (Ancelotti). Hij heeft de dubbel gewonnen. Als je dan een seizoen later moet gaan is dat een beetje vreemd. Hij heeft het prima gedaan."

Hiddink vertrouwt erop dat de jonge Villas-Boas volwassen en ervaren genoeg is om Chelsea weer aan de praat te krijgen. "Hij is nog erg jong om de manager van Chelsea te zijn. Maar hij heeft bij Porto al bewezen dat hij goed is. Het hangt van de kwaliteit af en hoe hij omgaat met de oudere spelers. Zijn leeftijd hoeft niet te betekenen dat de spelers hem als een broer zien. Als ze het idee hebben dat hij eerlijk en integer is, zal hij het prima doen."