PSV wil spits El Hamdaoui alleen gratis

PSV wil Mounir El Hamdaoui transfervrij overnemen van Ajax. De Eindhovenaren vinden een transfersom niet gepast omdat de Marokkaanse spits door trainer Frank de Boer verbannen is naar het tweede elftal. "Bij PSV hadden we zo'n situatie met Jan Kromkamp. Die mocht van ons ook transfervrij vertrekken", zegt technisch directeur Marcel Brands.

Ajax ziet geen heil in de oplossing om El Hamdaoui gratis van de hand te doen, zegt Danny Blind in het Algemeen Dagblad. "Het klopt dat PSV geïnformeerd heeft over Mounir, maar ze hebben gevraagd of ze hem transfervrij over kunnen nemen. Dat is voor ons onbespreekbaar." Ajax zou naar verluidt vijf miljoen euro vragen.

Dat bedrag wil PSV niet op tafel leggen. Bovendien denkt Brands dat Ajax liever geen zaken doet met de concurrent. "Ik heb het idee dat Ajax de boel afhoudt, omdat ze hem liever naar het buitenland zien gaan."

El Hamdaoui heeft het verbruid bij De Boer, die bij de start van de voorbereiding aangaf geen beroep meer te willen doen op hem. De 27-jarige spits kwam vorig jaar in zijn eerste seizoen bij Ajax dertien keer tot scoren. De achtvoudig international speelde eerder voor AZ, Willem II, Derby County, Tottenham Hotspur en Excelsior.