Twaalf arrestaties om drugshandel in Brabant

Bij een internationale actie zijn de afgelopen weken twaalf mensen aangehouden voor drugshandel in Brabant. Ook is in totaal ongeveer zeventien kilo softdrugs in beslag genomen, meldt de politie vrijdag.

De zaak kwam aan het rollen toen de politie twee weken geleden vermoedde dat in een pand aan de Korenbeursstraat in Bergen op Zoom een drugsdeal zou plaatsvinden. Die vrijdag gingen twee Fransmannen het pand binnen en stapten korte tijd later met een derde man in twee voertuigen en reden richting Steenbergen. Daar bezochten ze een growshop, om vervolgens naar België te vertrekken.

Belgische agenten wilden de mannen controleren, maar ze gingen ervandoor. In Beveren vloog het voertuig van de Fransmannen uit de bocht, waarop ze hun auto achterlieten te voet verdergingen. Agenten wisten ze echter aan te houden. In de kofferbak zat 12,5 kilo hennep.

Ook de eigenaar van het pand in Bergen op Zoom en de man die de Fransmannen naar Steenbergen bracht zijn aangehouden. Ze zitten nog steeds vast. Het pand aan de Korenbeursstraat is doorzocht, evenals de woningen van de verdachten en nog een aantal panden. In een van de woningen werd tweehonderd gram hasj gevonden. In een ander pand lag nog eens 250 gram wiet. Ook werd een auto in beslag genomen.

In een eveneens doorzochte loods in Steenbergen trof de politie achter een dubbele wand een hennepdrogerij aan. Op dat moment lag niets te drogen, maar wel werd er twee kilo wiet gevonden. Ook volgden nog meer arrestaties en drugsvondsten.

Vanwege de arrestaties en drugsvondsten moet een zaak aan het Korenbeursplein van de burgemeester dicht, omdat er voor de tweede keer een overtreding van de Opiumwet werd geconstateerd. Een andere zaak aan het plein heeft een waarschuwing gekregen. Ook wil de gemeente Steenbergen optreden tegen de growshop die de Fransmannen hebben bezocht.