De Boer: "Vermeer keept tegen Twente"

Kenneth Vermeer zal zaterdag onder de lat staan bij Ajax, als de Amsterdammers in de Amsterdam ArenA om de Johan Cruijff Schaal tegen FC Twente spelen.

Maarten Stekelenburg wordt gepasseerd, omdat de transfergeruchten hevig zijn. "Alleen een bankgarantie staat de overgang van Maarten naar AS Roma nog in de weg. Daarom kies ik voor Kenneth Vermeer als keeper tegen FC Twente. Het zou raar zijn als Kenneth in aanloop naar de competitie geen belangrijke wedstrijden zou spelen. Daarom keept hij", aldus Frank de Boer.

De coach van Ajax reageerde op de persconferentie voorafgaand aan het treffen ook op de prijs die te winnen valt. "Natuurlijk is het niet de belangrijkste prijs, maar het is wel een prijs. Bovendien komt de wedstrijd voor ons op een prachtig moment. Een week voor de competitie kunnen we nu tegen een sterke tegenstander spelen en precies zien hoe we ervoor staan."

Ajax moet het zonder Jan Vertonghen stellen, die met liesklachten kampt. "Het gaat wel beter met Jan, maar hij heeft toch nog wat last van zijn lies. Met het oog op de competitiestart willen we geen risico met hem nemen. Daarom speelt hij niet tegen FC Twente."


De Boer: "Vermeer keept tegen Twente" (Foto: Proshots)