Dibi overweegt aangifte tegen twitteraar

Tweede Kamerlid Tofik Dibi (GroenLinks) denkt er serieus over om aangifte te doen tegen de twitteraar @Stop_Links, die op de site oproept om het Kamerlid te 'verdelgen'. Dat meldt Dibi eveneens via Twitter.

De twitteraar @Stop_Links, die zichzelf verder Marcel Attaturk jr. noemt, schreef "?verdelg dit Marokkaanse insect! #PVV op 1!". Ook noemde hij Dibi 'vies, smerig links tuig'. Volgens Dibi heeft de twitteraar hiermee een grens overschreden, omdat hij oproept tot geweld.

Dibi daagde eerder deze week via Twitter PVV-leider Geert Wilders uit om mee te helpen de 'voedingsbodem voor geweld' weg te nemen, dit naar aanleiding van de aanslagen die Anders Behring Breivik in Noorwegen pleegde. Breivik refereerde in zijn manifest meerdere keren aan Wilders.

Hoewel Dibi benadrukt dat Wilders 'niet medeplichtig' is aan de gebeurtenissen in Noorwegen, heeft hij wel de 'plicht' om de discussie aan te gaan met een deel van zijn achterban dat mogelijk begrip heeft voor wat Breivik heeft gedaan. De PVV-leider zou zo de woede die bij deze PVV'ers leeft, kunnen helpen kanaliseren, denkt Dibi.

Dibi liet eerder deze week weten dat hij naar aanleiding van de aanslagen in Noorwegen een debat wil met premier Mark Rutte (VVD) en minister van Binnenlandse Zaken Piet Hein Donner (CDA) over vreemdelingenhaat en over de 'opvallende raakvlakken' tussen de politieke ideologie van de Noorse terrorist Breivik en Nederland.