Patricia Paay brengt eerbetoon aan homo's

Patricia Paay dompelt zich volgende week onder in de Nederlandse homoscene. De diva vaart met haar eigen boot mee tijdens de grachtenparade van de Gay Pride en brengt brengt haar nummer Gay Sera Sera voor het eerst ten gehore.

"Ik had het echt even nodig", zegt Paay over haar homonummer. "Gay Sera Sera is positief en gezellig. Het dak gaat eraf met dat nummer. Ik kan niet wachten om het voor een groot publiek te doen." Paay brengt het liedje vrijdag ten gehore tijdens de finale van de Mister Gay Netherlands verkiezing.

De diva is, net als Junglemeisje Britt Dekker, een van de juryleden. "Als iemand glamour herkent, is het Patricia Paay wel", vindt de organisator van de Mr. Gay verkiezing. "Ze is een van de echte Nederlandse diva's en past perfect bij de glitter en glamour van de Gay Pride."

Om dat te onderstrepen vaart Paay dit jaar voor het eerst met haar eigen boot mee tijdens de grachtenparade, die volgende week zaterdag plaatsvindt. "Het wordt een over the top-boot met over the top-mensen. Een en al overdreven glitter en glamour. Ik hou van de Gay Pride, het is een bijzonder evenement, echt een celebration of love."