Luuk de Jong: "Liefst in de spits"

Tijdens het duel in de voorronde van de Champions League tegen FC Vaslui speelde De Jong als 'nummer 10' door de vele afwezigen bij FC Twente. In gesprek met De Telegraaf laat De Jong weten dat hij toch liever als 'nummer 9' speelt.

"Het liefste speel ik in de spits. Maar ik heb vorig seizoen ook heel veel achter de spits gestaan, dus dat kan ik wel", aldus De Jong. De aanvaller was dicht bij een doelpunt, maar zag de paal een treffer in de weg staan. Spits Marc Janko was gelukkig scherp en prikte de rebound binnen.

Door de afwezigheid van onder meer Nacer Chadli en Bryan Ruiz besloot trainer Co Adriaanse om De Jong op het middenveld te posteren. Ruiz en Chadli moesten verstek laten gaan door fysiek ongemak. De Jong begreep de trainer wel: "Ik snap wel dat ik er nu achter sta."

Ondanks dat De Jong nu wat meer teruggetrokken staat, ziet de spits van origine wel degelijk mogelijkheden voor zichzelf. "Op deze positie kan ik ook veel voor de goal komen", aldus De Jong. Door twee doelpunten van Marc Janko wonnen de Tukkers de heenwedstrijd tegen de Roemenen met 2-0.