Schutters agenten mogelijk ripdealers

In de gestolen bestelbus van waaruit vorige week dinsdag in Prinsenbeek op agenten werd geschoten, zat honderd kilo vers geplukte hennep. De politie vermoedt dat de drugs net buit waren gemaakt bij een ripdeal, zo is dinsdagavond bekendgemaakt in het televisieprogramma Opsporing Verzocht.

De agenten van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) die beschoten werden in Brabant gaven een busje op de snelweg ter hoogte van Zevenbergschen Hoek een stopteken omdat het voertuig begin mei in Duitsland gestolen was. De kentekenplaten waren gestolen in Den Haag.

De bestuurder negeerde het stopteken en reed met hoge snelheid richting Breda.Het voertuig reed de afslag Prinsenbeek op, waarna de agenten op de rotonde van de Backer en Ruebweg en de Beeksestraat door de achterruit van het busje meerdere keren werden beschoten.

De agenten schoten niet terug, omdat het te gevaarlijk was voor omstanders. Ze hielden extra afstand en raakten het busje kwijt toen ze hun kogelwerende vesten hadden aangetrokken.

De bus werd tien minuten later op het Gentiaanblauwtje in Breda gevonden. In de achterruit zaten kogelgaten. Getuigen vertelden dat ze vier mannen uit de auto hadden zien wegrennen. Ook gooiden ze een pakketje weg. De politie vond vervolgens in een kliko vuurwapens. In het busje lag ook een gaspistool. De hennep zat in acht sporttassen.

In de zaak werd al een verdachte opgepakt. Hij bleek niets met de schietpartij te maken te hebben en is op vrije voeten gesteld.