'PVV'er bedreigd na tweet Noorwegen'

De vicefractievoorzitter van de PVV in Den Haag heeft zijn accounts op Hyves, Twitter en Facebook verwijderd omdat hij ernstig zou zijn bedreigd. Dat meldt RTV West dinsdag. Van Doorn heeft de omroep laten weten dat hij en zijn familie zijn bedreigd vanwege 'politieke meningsverschillen'.

Afgelopen weekend zou Van Doorn zich de woede van veel mensen op de hals hebben gehaald door een bericht over de 'Noorse PvdA' op Twitter te plaatsen, net na de aanslagen op het regeringscentrum in Oslo en op het eiland Utøya. Volgens de Volkskrant verstuurde hij het bericht onder de kop 'Noorse PvdA wil Israël bombarderen', waarvan Van Doorn inmiddels zou hebben gezegd dat het inhoudelijk niet klopt en de timing onhandig was.

Op de website Joop.nl werd zondagavond ingegaan op de tweet. In het bericht wordt verder gesteld dat PVV-leider Geert Wilders er verstandig aan zou doen nog eens te kijken naar het inmiddels verwijderde symbool waarmee Van Doorn zich tooide op Twitter: een zogeheten Jeruzalem Kruis. Dit kruis zou een symbool zijn van de gewapende strijders die in de Middeleeuwen oorlog voerden tegen moslims.

De verdachte van de aanslagen in Noorwegen 'dweepte' met 'die symboliek', stelt Joop.nl. "Van Doorn kennelijk ook", aldus de website.

Een politiewoordvoerder zou tegen de Volkskrant hebben gezegd dat in vier tweets bedreigingen richting de PVV'er zijn geuit, die vallen onder de categorie 'ernstige vorm van bedreiging'. Zo zou een persoon hebben gesteld zeker te weten dat de politicus de volgende is 'die met een stuk ijzer in z'n kop het asfalt gaat kussen'. De betreffende persoon zou maandagavond via Twitter hebben aangegeven spijt te hebben van zijn daad.

Een politiewoordvoerder wil dinsdagavond desgevraagd niet bevestigen of aangifte is gedaan van bedreiging en stelt dat over de zaak woensdag meer duidelijkheid komt.