Hoesen naar Fortuna Sittard

Danny Hoesen speelt komend seizoen weer op Nederlandse bodem. De 20-jarige aanvaller wordt door het Engelse Fulham verhuurd aan Fortuna Sittard. Hoesen doorliep de jeugdopleiding bij de club uit de Jupiler League, in 2008 werd hij verkocht aan Fulham voor zo'n 500.000 euro.

Naast Fortuna waren ook RKC Waalwijk en MVV Maastricht geïnteresseerd in Hoesen. Laatstgenoemde was zelfs bereid een huursom te betalen. Toch wisten beiden clubs hem niet te overtuigen en heeft hij gekozen voor de club uit Sittard.

"Wij zijn heel blij met Danny, hij is fit en heeft zich in Engeland fysiek, mentaal en technisch doorontwikkeld. En bij Fulham is hij toch tot de eerste selectie doorgedrongen, al was de concurrentie daar gewoon erg groot van jongens zoals Moussa Dembélé. Maar het is mooi voor iedereen bij Fortuna dat hij nu voor ons heeft gekozen", vertelde Fortuna-coach Wim Dusseldorp aan Voetbal International.

Het contract dat Hoesen momenteel heeft met Fulham loopt nog tot medio 2012, met de optie deze nog een jaar te verlengen.