Alonso wil hulp van McLaren

Fernando Alonso heeft McLaren gevraagd om Ferrari te helpen met punten afpakken van de kampioenschapleiders Sebastian Vettel en Red Bull. De Grand Prix van Duitsland, afgelopen zondag, was de eerste race waar een rijder van beide teams voor Vettel eindigde. Vettel, met zes overwinningen in acht races, staat 82 punten voor op Lewis Hamilton en 86 op Alonso.

De Spaanse tweevoudig wereldkampioen weet dat de enige manier om Vettel van de wereldtitel te houden is om samen met oud-rivalen McLaren voor de Duitser te finishen. “Als je van polepositie vertrekt heb je één seconde voordeel in je auto en leid je de hele wedstrijd, dat is heel makkelijk,” zei Alonso wetende dat Vettel meerdere keren zo heeft gewonnen.

Als er meer competitie is dan moet je op een geheel andere manier racen, je moet in alles perfect zijn: de start, pitstops, kwalificatie, et cetera. In Duitland hadden ze misschien wat moeite op sommige gebieden maar ze zijn nog steeds heel erg snel. Ze hadden de pole (Mark Webber) en voor mij zijn ze nog steeds verreweg favoriet om de race in Budapest te winnen.

Als we wedstrijden hebben zoals in Duitsland waar wij op het podium staan en hij (Vettel) niet dan is er een kleine kans dat wij het gat in het kampioenschap kunnen dichtrijden. Wij hebben dan wel de best mogelijke prestaties nodig van onze teamgenoten, en de beste prestaties van McLaren. McLaren moet heel erg sterk zijn en punten afpakken van Red Bull.

Ferrari teambaas Stefano Domenicali zei dat ze Red Bull moeten aanvallen met alles wat ze hebben. “Wij moeten elke race aanvallen en kijken wij later wel wat er gebeurt met het kampioenschap. Hoe meer auto’s en rijders er zijn om te vechten, hoe meer punten je kan pakken natuurlijk, en zo het gat te dichten wat nog steeds heel groot is.