Halo 4 al twee jaar in ontwikkeling

Het schietspel Halo 4 is al twee jaar in de maak. Dat heeft een woordvoerder van 343 Industries op de Comic-Con-beurs aangegeven tegenover gamewebsite Gamespot. Fans kijken reikhalzend uit naar het nieuwe deel in de populaire serie dat voor het eerst door een interne gamestudio van Microsoft wordt gemaakt.

In de nieuwe game kunnen spelers eindelijk weer met de Master Chief aan de slag. De game opent met Master Chief die in de ruimte naar een buitenaardse planeet vliegt. De gameheld ziet er in Halo 4 anders uit, maar de woordvoerder van 343 Industries ging niet in op details. Ook verder is er nog weinig bekend over de nieuwe game.

Halo 4 is het eerste deel in de populaire gameserie dat niet door gamestudio Bungie wordt gemaakt. Toen de Amerikaanse gamestudio eind vorig jaar een tienjarige deal met uitgever Activision sloot, behield Microsoft de rechten op de Halo-serie. Het maakte de interne gamestudio 343 Industries verantwoordelijk voor alle nieuwe Halo-producten.

Het vierde deel in de Halo-serie moet eind 2012 uitkomen. Eerst brengt 343 Industries een heruitgave van het origineel uit. Vanaf november kunnen gamers in Halo: Combat Evolved Anniversary het eerste spel in de serie in opgepoetste vorm beleven.


Halo 4 al twee jaar in ontwikkeling