Button laat titelaspiraties varen

Jenson Button verwacht niet dat hij dit jaar nog kan strijden om de wereldtitel in de Formule 1. De Brit heeft na de Grand Prix van Duitsland 107 punten op kampioenschapsleider Sebastian Vettel en verwacht niet dat hij dit gat in de resterende negen races nog kan gaan dichten.

Button wist in de afgelopen twee races niet te scoren, terwijl zijn concurrenten dit wel deden. Kampioenschapsleider Sebastian Vettel staat hierdoor al op 216 punten, Button op 109. "Ik denk eigenlijk niet dat ik nog meedoe in de strijd om het kampioenschap. Het heeft de laatste paar races niet meegezeten en dat is jammer. Ik ben twee keer uitgevallen door pech, maar hopelijk heb ik mijn portie gehad en is dat nu voorbij," zei de wereldkampioen van 2009 tegen ITV.

"Ik blijf natuurlijk wel gewoon elke race mijn uiterste best doen om een zo goed mogelijk resultaat te boeken," zei Button die goede herinneringen bewaart aan de komende race op de Hungaroring. Hij won in 2006 namelijk er zijn eerste race voor Honda. Daarnaast heeft de McLaren-coureur nog iets te vieren. "Het wordt namelijk mijn tweehonderste Grand Prix, dus ik heb mezelf ten doel gesteld om dan op het podium te staan."