Rutten verwacht dat Toivonen blijft

Volgens PSV-trainer Fred Rutten blijft aanvaller Ola Toivonen gewoon in Eindhoven. De geruchten over een vertrek verwijst Rutten naar het rijk der fabelen.

Tegenover het Eindhovens Dagblad laat Rutten weten dat hij de Zweed graag wil behouden en dat de coach niet op een vertrek rekent. "Nee hoor, we hebben het daar vanmorgen niet over gehad", aldus de trainer. PSV trok in de transferperiode al Georginio Wijnaldum aan, die gezien wordt als de nieuwe nummer '10' van PSV.

Toivonen kan ook op die plaats uit de voeten, vandaar dat de geruchten over een vertrek toenemen. "In deze fase van het jaar wordt er altijd getrokken aan spelers en bij topclubs ontstaan geruchten. Dat hoort erbij. Het is afwachten", kon de trainer daar over kwijt.

Een meevaller voor Rutten was dat Atiba Hutchinson zijn rentree maakte op het trainingsveld. De Canadees kampt met een knieblessure en werkte apart van de groep aan zijn herstel. Ook assistent Philip Cocu keerde terug op De Herdgang, hij was met Oranje actief in Zuid-Amerika waardoor hij pas later aansloot bij de Eindhovenaren.