De Jong: "Slechte actie Balotelli"

Spelers en trainers van Manchester City keken gisteren met grote verbazing toe hoe Mario Balotelli zichzelf voor schut zette tijdens de oefenwedstrijd tegen LA Galaxy (1-1).

De Italiaan liep na een schitterende steekbal van David Silva alleen op het doel van de Amerikaanse ploeg af en besloot een dwaze actie uit te halen. Balotelli maakte een pirouette alvorens de bal zachtjes naast te hakken. Hij werd direct gewisseld door trainer Roberto Mancini.

Nigel de Jong steunt die keuze. "Iedereen heeft het gezien, het was een slechte actie en de coach nam de beslissing om Balotelli van het veld te halen. Die beslissing is gemaakt en de rest van de selectie staat daar volledig achter", aldus De Jong, geciteerd door De Telegraaf.

"Als je voor het doel komt, dan moet je een poging doen om te scoren. Dat weet iedereen en Balotelli ook. Ik hoop dat hij leert van dit moment en dat we hier als groep sterker uit naar voren komen", besluit De Jong. Balotelli zorgde vlak voor zijn vlaag van verstandsverbijstering nog wel voor de openingstreffer.

De betreffende actie