Andrew Garfield: Spider-Man redde mijn leven

Spider-Man-acteur Andrew Garfield claimt dat Spider-Man zijn leven redde. Vrijdag won hij de harten van de fans op de Comic-Con in San Diego. Hij was verkleed als de superheld en zat in het publiek. Op een gegeven moment stond hij op om een vraag te stellen en trok zijn masker af, weet het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

"Spider-Man belichaamde de fantasie van mij en elk ander klein, mager jochie", zei de acteur tegen de fans. "Hij redde mijn leven." Door de strips over Spider-Man en zijn alter ego Peter Parker leerde Garfield om te gaan met tegenslagen. "Ik zie dit verhaal als iets van Shakespeare, of een moderne mythe." De fans konden de uitspraken wel waarderen.

The Amazing Spider-Man is geen vervolg op de eerdere films met Tobey Maguire in de hoofdrol. Het gaat om een compleet nieuwe film over de webslingeraar. Uit de eerste beelden blijkt dat de film trouwer is aan de strips dan de vorige serie. Zo moet Garfield apparaatjes bouwen om spinnenwebben te schieten, net als in de strips. Maguire schoot ze uit zijn arm.

De film moet vanaf 4 juli te zien zijn in de Nederlandse bioscopen. Martin Sheen speelt de oom van Peter Parker en Irrfan Khan speelt de schurk.


Andrew Garfield: Spider-Man redde mijn leven (Video: YouTube)