Robert Rodriguez werkt aan 4 nieuwe films

Robert Rodriguez was gister te gast in Zaal H van de Comic-Con in San Diego. De regisseur sprak over zijn plannen voor een Heavy Metal film, maar opperde op de conventie ook een viertal andere films.

Machete Kills
Rodriguez begon zijn presentatie door het publiek te bedanken voor hun steun aan de film Machete en onthulde dat zijn plannen voor een vervolg en zelfs een derde deel al groen licht hadden gekregen van de studio. De opvolger van Machete zal Machete Kills heten. Dit is echter geen verrassing aangezien dat al aan het einde van de eerste film werd aangekondigd. Dat was dus geen loze belofte.

Machete Kills Again In Space
Rodriguez heeft echter de smaak te pakken aangezien hij aangeeft ook een derde deel te willen maken. In eerste instantie kondigde de regisseur de film aan als Machete Kills Again, maar een paar minuten later voegt Rodriguez In Space toe aan de titel. De regisseur omschrijft de film als een 'space opera'. Een trailer voor het derde deel van de Machete-reeks zou aan de nieuwe film kunnen worden toegevoegd maar Rodriguez laat de optie open dat de trailer al eerder te zien zal zijn. Hij liet echter het aanwezige publiek in het ongewis over een precieze datum.

Sin City 2: A Dame To Kill For
Rodriguez: "als we die film gaan maken, dan zal het nog dit jaar zijn." Frank Miller heeft het scenario geschreven voor de opvolger van de succesvolle film uit 2005, waarin het plot wederom is opgebouwd uit 3 verhalen. Het eerste gedeelte Sin City 2 krijgt de titel A Dame to Kill For. Daarnaast bevat de film twee gloednieuwe verhalen van Miller. Hierover liet Rodriguez niet meer los dan dat er een deel bijzit dat de titel The Long Bad Night draagt. Mocht de film worden gemaakt, dan zal deze in 3D gemaakt worden.

Frank Frazetta’s Fire and Ice
Robert Rodriguez heeft contact opgenomen met de nabestaanden van de legendarische fantasy artiest Frank Frazetta ten einde er voor te zorgen dat zijn erfenis behouden blijft. Zo is er inmiddels een museum met werk van Frazetta geopend in Austin, Texas en zijn er bij wijze van voorbereidingen al tekeningen gemaakt voor een nieuwe film gebaseerd op het schilderij Fire and Ice. Dit schilderij, uit de vroege jaren tachtig, was al eerder de inspiratiebron voor een animatiefilm van Ralph Bakshi.


De Machete Kills trailer