Man op de kop vast in rioolput

Een 21-jarige man heeft gisterochtend in het Californische Ceres een angstig avontuur beleefd. De beste man bleek vast te zitten in een rioolput, bedoeld om het hemelwater af te voeren.

De politie aldaar kreeg gisteren een vreemde melding. Buurtbewoners hadden een man horen roepen om hulp, terwijl hij met zijn benen in de lucht trapte. Eenmaal ter plaatse troffen agenten Jared Medeiros aan, slechts zijn onderbenen waren zichtbaar. De dronkenlap was bij bewustzijn, maar hulpdiensten bemerkten wel dat de man problemen had met de ademhaling.

Omdat het Bromsnor niet lukte Medeiros te bevrijden, moesten de spuitgasten uitrukken om de man uit de 45 centimeter brede opening te krijgen. Na 40 minuten lukte het de brandweer de man uit zijn benarde positie te bevrijden.

De Amerikaan vertelde de politie dat er wat persoonlijke spullen in de put waren gevallen en dat hij deze uit het riool wilde vissen. Gelukkig heeft de politie Medeiros' sleutels, gsm en geld uit de buis gehaald. Medeiros hield aan zijn avontuur slechts lichte verwondingen over. Hoewel hij te diep in het glaasje had gekeken, was hij niet dronken genoeg om hem op te pakken.

De bron heeft overigens een hilarische foto van de man in de rioolbuis, deze is hier te zien