Forrester dicht bij deal met Ajax

Frank de Boer meldde vandaag dat voormalig Aston Villa-middenvelder Harry Forrester snel zijn handtekening zal zetten onder een contract bij de landskampioen. Het contract van de 20-jarige speler liep in mei af en hij kwam zonder verlenging op straat te staan.

Forrester, die speelde voor Engeland U-17, heeft nooit speelminuten gemaakt voor het eerste elftal van Villa, maar stond vaak in de basis van het tweede. Vorig jaar was hij een deel van het seizoen uitgeleend aan Kilmarnock waar hij zeven keer het veld mocht betreden.

De aanvallende middenvelder ondergaat op dit moment een proefperiode bij Ajax om zo een contract te krijgen. De Boer hoopt dat hij de jongeling mag verwelkomen in de ArenA nadat hij hem heeft zien spelen in het tweede van Villa.

De Boer zei tegen De Telegraaf: "Hij is dicht bij een deal. Hij is een goede speler. Het is echter zo dat je maar twee procent van de tijd de bal hebt in een wedstrijd. De 98 procent dat je die niet hebt is belangrijker. Ik denk dat hij dat gedeelte van zijn spel nog moet ontwikkelen. Harry gaat samen met Jong Ajax op trainingskamp in Zeeland. Daarna maken we een beslissing. Maar het ziet er wel goed uit."