Politie rukt uit voor man in string

De Zweedse politie is donderdag massaal uitgerukt voor een aanstootgevende strandganger. De man droeg namelijk niets meer dan een string.

Bij de politie van de Noord-Zweedse badplaats Falkträsket rinkelde donderdag de telefoon. Een man van in de dertig deed yogaoefeningen in de zon. Dat moet die man natuurlijk zelf weten, maar zijn badkleding vond men toch wat ongepast. Een man in een string vond men toch wat te veel voor tere kinderzieltjes.

De politie deelde die mening ook, en ging met veel bombarie naar het strand. Na zich een weg te hebben gebaand door een woud van handdoeken, werd de beste man aangetroffen. De man werd afgevoerd naar de parkeerplaats waar hij stevig aan de tand werd gevoeld. Even later liep de man terug naar zijn handdoek, kleedde zich aan en verliet het strand.

Reisagente Ellinor Perlefelt is woedend op het optreden van de politie. "Dit moet erg vernederend voor hem zijn geweest", reageert ze. "Als mensen zoveel aanstoot nemen aan blote huid, horen ze niet thuis op het strand." De politie heeft de hand inmiddels in eigen boezem gestoken en geeft toe dat ze misschien iets te overdreven hebben gereageerd.