Moszkowicz verdacht van belastingontduiking

Advocaat Bram Moszkowicz heeft tussen 2003 en 2006 mogelijk voor meer dan een miljoen euro aan belasting ontdoken. De Belastingdienst heeft de bekende strafpleiter vorig jaar een boete en een naheffing opgelegd. De periode 2007-2010 wordt nog onderzocht, schrijft NRC Handelsblad zaterdag.

Volgens ingewijden van de krant wordt vermoed dat Moszkowicz zich contant liet betalen en van die inkomsten slechts een deel heeft gemeld bij de fiscus. Moszkowicz zelf spreekt in de krant van een 'zakelijk geschil' met de Belastingdienst.

Om er zeker van te zijn dat het miljoen wordt betaald heeft de Belastingsdienst een hypotheek afgesloten op het kantoor van Moszkowicz aan de Herengracht in Amsterdam. David en Max Moszkowicz zijn bij de hypotheek betrokken, omdat zij met hun broer de maatschap vormen die eigendom is van het kantoor.

"Dat de Belastingdienst hangende een geschil om zekerheid vraagt is volstrekt normaal en zegt niets over de juistheid van het standpunt van de Belastingdienst", laat Moszkowicz tegenover de krant weten. "Uw bronnen hebben de klok horen luiden, maar weten niet waar de klepel hangt."


Moszkowicz verdacht van belastingontduiking (Foto: Novum)