'Johnny Hoes komt niet meer uit ziekenhuis'

Johnny Hoes zal het ziekenhuis niet meer verlaten. Dat voorspelt een bekende van de familie van de 94-jarige smartlaplegende aan De Telegraaf. Hoes ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis nadat hij vorige week een hartinfarct kreeg.

Hoes is vrijdag overgebracht van het ziekenhuis in Eindhoven naar het hospitaal in Weert. Daar voelt de 94-jarige zich volgens de bekende prettiger, omdat Hoes al sinds jaar en dag in de Limburgse stad woont.

"Het gaat heel slecht met hem. Ik vermoed dat hij in het ziekenhuis ook zal sterven", vertelt de ingewijde aan De Telegraaf. "Ik denk niet dat hij daar nog uit komt. De doktoren kunnen niets meer doen, hij wordt niet meer beter. Hij houdt vocht vast en zijn nieren werken niet meer goed."

Hoes is vooral bekend van de klassieker Och, Was Ik Maar Bij Moeder Thuis Gebleven. Daarnaast schreef hij vele hits voor andere Hollandse artiesten en richtte hij platenlabel Telstar op. "Alle problemen bij elkaar zijn te groot, er is niets meer aan te doen op die hoge leeftijd", gaat de bekende verder. "Hij is gewoon op. 94, dan staat het je te wachten. Al wil Johnny zelf nog helemaal niet gaan."