Evans: "A. Schleck heeft sterk gereden"

Andy Schleck won vandaag de achttiende etappe in de Tour de France. Achter de Luxemburger streed Cadel Evans in zijn eentje een moedige strijd om het verschil op de flanken van de Galibier te beperken en slaagde hier in, waardoor de Tour nog enkele mooie dagen te wachten zal staan.

"Ik heb de boel toch kunnen controleren op de slotklim," zei Evans die de groep favorieten op sleeptouw nam en zo hard doorreed dat de ene na de andere renner moest lossen. In de slotmeters moest de Australiër alleen nog dulden dat Fränk Schleck hem passeerde om zo de tweede plaats in de etappe te pakken achter zijn broer Andy.

"De Schleck-tandem is in de bergen de sterkste van het peloton. Ze hebben vandaag alles op het spel gezet met een lange aanval, maar toen kon ik dat nog niet onder controle houden. In de vallei hebben we met veel volk achter Andy gereden, maar de achterstand liep op. Andy en co moeten sterk gereden hebben. Of ik tevreden ben? Ik moet de stand nog eens goed bekijken, maar zolang we op één tot twee minuten staan van elkaar ligt alles nog open voor de slottijdrit."