[EL] Uitslag ADO Den Haag - FK Tauras

ADO Den Haag heeft zich voor de derde voorronde van de Europa League geplaatst. In eigen huis was de Haagse formatie met 2-0 te sterk voor FK Tauras. Vorige week speelden beide ploegen het eerste duel, waarbij de ploeg van trainer Maurice Steijn met 3-2 zegevierde.

ADO Den Haag was in eigen huis oppermachtig, maar slaagde er aanvankelijk niet om dit ook in doelpunten uit te drukken. Voor rust kregen de Hagenezen al een aantal opgelegde kansen. Jens Toornstra was uiteindelijk de enige die het net ook daadwerkelijk wist te vinden. Dit gebeurde echter pas in blessuretijd van de eerste helft.

Na de pauze ging ADO Den Haag verder met waar het in de eerste helft gebleven was. Lex Immers kreeg een aantal goede mogelijkheden om de score te verdubbelen, maar slaagde er niet in om doelman Borysenko te passeren. Tien minuten voor tijd was diezelfde Immers echter wel betrokken bij de tweede goal van de Haagse formatie. Hij bediende Tjaronn Chery, die vervolgens de tweede treffer van de avond binnen werkte.


ADO Den Haag

2 - 0

FK Tauras

 45+1' Toornstra
 80' Chery
 
 
 Gele kaart: Coutinho (ADO Den Haag), Gnedojus, Soares, Arlauskis (FK Tauras)
 
Stadion: ADO Den Haag Stadion, Den Haag
Toeschouwers: 14.000
Arbiter: Pamporidis (Gri)
 
Opstelling:   Opstelling:
Coutinho
Ammi
Leeuwin
Derijck
Kum
Toornstra
Radosavljevic
Chery (v. Duyn/86)
Verhoek
Immers
Höcher (Vicento/71)
  Borysenko
Arlauskis
Lukosevicius
Gnedojus
Zubavicius
Gedgaudas (Misiuk/77)
Martisauskis
Soares
Savastas (Borisovs/61)
Seedorf
Jerkovic