Vier jaar wachten op eerste game Respawn Studio

Gamers moeten waarschijnlijk nog vier jaar wachten op het spel dat de mannen achter het schietspel Call of Duty: Modern Warfare met hun eigen bedrijf Respawn Studio maken. Dat schrijft de gamewebsite Eurogamer. Volgens een medewerker van de gamestudio duurt het nog tot 2015 voordat de nieuwe game het levenslicht ziet.

Iain McCaig van Respawn Studio deed zijn uitspraak op een beurs voor ontwikkelaars in Groot-Brittannië. De designer vertelde prachtige dingen te maken, maar hekelde het feit dat het nog zo lang duurt voordat het publiek die te zien krijgt. Hij noemt zijn werkzaamheden bij de gamestudio een hoogtepunt in zijn carrière, terwijl hij eerder aan drie Star Wars-films en het avonturenspel The Secret of Monkey Island heeft gewerkt.

Jason West en Vince Zampella werden vorig jaar wegens contractbreuk bij uitgever Activision ontslagen. Hierop hebben de voormalig Infinity Ward-bazen een eigen gamestudio opgericht en een rechtszaak tegen Activision aangespannen voor onbetaalde royalty's over hun laatste game Modern Warfare 2.


Vier jaar wachten op eerste game Respawn Studio (Foto: Novum)