Minderjarige vandalen houden huis in Oisterwijk

Een groep jongeren heeft donderdag in de nachtelijke uren een grote ravage aangericht in het centrum van Oisterwijk na een bezoek aan de kermis. Ze vernielden tientallen auto's en beschadigden meerdere gebouwen. De politie heeft zeven jongens en een meisje opgepakt. Extra agenten zijn aan het werk gezet om alle aangiften op te nemen.

De eerste meldingen kwamen binnen rond 03.15 uur. Een groep jongeren zou luidruchtig door het centrum van de Brabantse plaats trekken. Agenten troffen een grote ravage aan. In het donker telden ze al circa twintig vernielde auto's. Ook een terras, een schoolgebouw en de pastorie van een kerk waren beschadigd. Het beeld werd gecompleteerd door vernielde fietsen en bloembakken en straatmeubilair dat uit de grond was getrokken.

Drie tienervandalen konden bij een speeltuintje in de kraag worden gevat. Vier anderen werden door de politie ingerekend na een achtervolging door een getuige. Het gaat in totaal om drie jongens van 16 jaar oud en vier van 17 jaar. Het meisje is 16 jaar. Ze worden verdacht van vernieling en openlijke geweldpleging.

De politie heeft haar handen vol aan de zaak. Aangiften moeten worden opgenomen en de arrestanten moeten worden verhoord. Een buurtonderzoek moet de schade in beeld brengen. De ouders van de jongeren zijn op de hoogte gebracht van de misdragingen van hun kroost.