Johnny Hoes (94) in ziekenhuis na hartinfarct

Het gaat niet goed met smartlaplegende Johnny Hoes. De 94-jarige zanger heeft vorige week een hartinfarct gehad en ligt sindsdien in kritieke toestand in een ziekenhuis, schrijft De Telegraaf donderdag.

Volgens een ingewijde is er inmiddels sprake van complicaties en is de toestand kritiek. Een operatie is niet mogelijk omdat Hoes bloedverdunners slikt. "Hij heeft ook vocht achter de longen. Het is nu levensbedreigend, het ziet er niet best uit", aldus de bron.

De familie van Hoes houdt er rekening mee dat het snel afgelopen kan zijn. "Toegegeven, er bestaan wonderen. Maar zo'n zware ingreep op die hoge leeftijd is natuurlijk niet niks."

De bejaarde Hoes is vooral bekend van de klassieker Och, Was Ik Maar Bij Moeder Thuis Gebleven en schreef daarnaast duizenden nummers voor anderen. Bekende artiesten als De Alpenzusjes, de Zangeres Zonder Naam, De Wilmari's, Eddy Wally, de Heikrekels, Normaal, Doe Maar, the Classics, Henk Wijngaard en the Walkers werden door hem ontdekt en brachten platen uit onder zijn label. Daarnaast was hij de producent van de wereldhit "De Vogeltjesdans."