Luipaard valt Indiaas dorp aan

Een luipaard die dinsdag in India elf mensen had toegetakeld is na zijn gevangenneming door messteken om het leven gebracht. Het dier was te dicht bij een Indiaas dorp gekomen.

De luipaard viel de plaatselijke bewoners en boswachters aan die hem terug probeerden te drijven naar zijn reservaat in de deelstaat West-Bengalen. De plaatselijke bevolking gebruikte messen, stenen en stokken om de grote katachtige af te weren. Uiteindelijk wist het roofdier dinsdag zes dorpelingen, een politieagent en vier parkwachters te verwonden voordat hij met een verdovingsgeweer werd uitgeschakeld.

De luipaard stierf enkele uren later, waarna een lijkschouwing is uitgevoerd. Het incident had plaats bij de stad Siliguri, zo'n zeshonderd kilometer van Calcutta. De omstanders worden behandeld voor hun verwondingen, die veelal bestaan uit krassen van de klauwen van de luipaard.

Luipaarden zijn een beschermde diersoort in India maar de laatste tijd begeven steeds meer exemplaren zich in de buurt van dorpen, op zoek naar voedsel.


Luipaard valt Indiaas dorp aan (Foto: Novum)