Slechts 868 uitvallers Vierdaagse op 'perfecte dag'

Op de tweede dag van de Nijmeegse Vierdaagse zijn 868 lopers uitgevallen. De organisatie spreekt van 'extreem weinig uitvallers'. Op een wandeldag met perfecte omstandigheden liep het legioen lekker door. De weersverwachting voor dag drie is ook goed, waardoor mogelijk records gaan sneuvelen.

Het uitvalpercentage was op de tweede wandeldag slechts 2,16 procent. Vorig jaar vielen op de tweede dag 1243 mensen uit, wat neerkwam op 3,20 procent. Toen werd de Vierdaagse geteisterd door hoge temperaturen. "Of het lage aantal uitvallers een record is, gaan we later bekijken", zegt een woordvoerder.

Als de derde dag, die traditioneel gezien weinig uitvallers kent, goed verloopt dan kan het percentage wandelaars dat de Vierdaagse uitloopt wel eens een record opleveren. "Op dag vier ruiken ze de stal al en vallen er sowieso weinig mensen uit", zegt de woordvoerder van de Vierdaagse.

In totaal haalden woensdag 39.239 mensen de eindstreep. Dinsdag gingen 41.316 mensen van start, maar 1209 van hen haakten onderweg af.