Groot verlies voor Renault in 2010

Lotus Renault GP heeft bekend gemaakt dat de renstal in 2010 een groot verlies geleden heeft. Uit de gedeponeerde jaarcijfers is duidelijk geworden dat de inkomsten kelderden van 162 miljoen naar 82,1 miljoen pond, terwijl onder nieuwe eigenaar Genii Capital de uitgaven daalden van 148,7 miljoen naar 122,1 miljoen pond.

Het operationele verlies kwam uit op veertig miljoen pond, wat na belastingen nog 34 miljoen bedroeg. Dat er in 2010 bespaard is op de uitgaven komt voor een groot deel door het vertrek van Fernando Alonso en het aantrekken van Vitaly Petrov en Robert Kubica. Dat de inkomsten daalden komt doordat Renault de geldkraan dichtdraaide en er na het afhaken van ING geen titelsponsor was voor het vorige seizoen.

Om nog wat mogelijkheden te hebben werden er leningen afgesloten. Zo staat de renstal nog voor twintig miljoen euro in het krijt bij Renault, een bedrag dat in 2013 afgelost moet zijn. Daarnaast heeft het team zich tot de AB Snoras Bank uit Litouwen gewend voor wat geld. Dit resulteerde in een sponsorovereenkomst. Opvallend is dat het personeelsbestand gegroeid is van 497 tot 514 mensen, waarvan er twaalf op de administratieve afdeling zijn bijgekomen.