Heerenveen huurt Resek, Roorda blijft toch

Sc Heerenveen heeft zich versterkt met Mitja Resek. De Sloveense verdediger komt op huurbasis over van NK Maribor. Ondertussen zal middenvelder Geert-Arend Roorda vertrekken bij de Friezen. De 23-jarige Fries zal een contract gaan tekenen bij Standard Luik dat vorig jaar in de Belgische competitie tweede werd achter Racing Genk.

Resek was deze zomer twee weken op proef bij Heerenveen dat besloot hem te huren. Tevens bedongen de Friezen voor de 20-jarige jeugdinternational een optie tot koop. "Resek is een talentvolle verdediger en heeft zeker potentie om via de beloften door te groeien naar de linksbackpositie in ons eerste elftal," zei technisch directeur Johan Hansma.

Roorda kan bij Standard Luik een contract tekenen voor één seizoen. De 23-jarige Fries heeft een carrière met veel blessureleed gekend, maar sinds afgelopen winter is hij weer fit. Hij werd door Heerenveen uitgeleend aan Excelsior waar hij een goede tweede seizoenshelft draaide. Hij keerde terug in Friesland, maar Heerenveen stond niet onwelwillend tegenover een vertrek en de middenvelder werd aan een groot aantal clubs gelinkt. Luik bleek het meest doortastend en mocht Roorda door de medische keuring komen dan zal hij naar België verhuizen.

Update 17:18 uur

Geert-Arend Roorda zal toch niet naar Standard Luik vertrekken. De 23-jarige middenvelder heeft geen persoonlijk akkoord met de Belgische club weten te bereiken, zo wordt op de website van Standard gemeld.