Update: GoldenEye 007 Reloaded officieel aangekondigd

Na de geruchten is er nu echt bevestiging van Activision zelf: er komt een HD-versie van GoldenEye 007. De game, genaamd GoldenEye 007 Reloaded, heeft zijn eerste trailer gekregen. De PlayStation 3-versie van het spel zal gebruik maken van de PlayStation Move.

Naast de verhaalmodus vind je in dit spel de splinternieuwe 'Mi6 Ops-missies': nieuwe, op zichzelf staande levels die niet bij de campagne horen en die zich afspelen op verschillende locaties van het verhaal. Ze dagen de speler uit om totaal verschillende doelen te halen op het gebied van aanval, eliminatie, besluiping en verdediging. GoldenEye 007: Reloaded heeft ook ondersteuning voor multiplayer. Het beproefde en beruchte gedeelde scherm voor vier spelers is gebleven en verbeterd en er zijn online wedstrijden voor zestien spelers toegevoegd met meer kaarten, wapens, personages en speltypes dan in het origineel.

Eind vorig jaar kwam de remake van de N64-klassieker (en filmgame) naar de Wii, die hoofdrolspeler Pierce Brosnan verving door huidige Bond Daniel Craig. Ook werd het verhaal ietwat aangepast om alles wat moderner en actueler aan te laten voelen. Voor wie de games en film niet kennen, het is redelijk standaard kost: 007 moet ervoor zorgen dat een slechterik een krachtig wapen niet in handen krijgt. Dit zorgt natuurlijk voor veel actie, die we in de game vanuit een first-person perspectief zullen beleven.

GoldenEye 007 Reloaded ligt deze herfst in de winkel. De game zal verschijnen op de PlayStation 3 en Xbox 360.