Nieuwe Spartacus-verfilming in de maak

Het verhaal van Spartacus wordt opnieuw verfilmd. Dat schrijft het Amerikaanse filmtijdschrift Variety. Het relaas van de slaaf die het opnam tegen zijn Romeinse overheersers werd in 1960 al verfilmd door Stanley Kubrick met Kirk Douglas in de hoofdrol, en leidde tot de Amerikaanse tv-serie Spartacus: Blood and Sand en de prequel Gods of the Arena.

Ditmaal gaat producent Graham King, bekend van films als Traffic, The Departed en The Town het verhaal van de charismatische opstandeling op het witte doek brengen. Hij wil zich, in tegenstelling tot vorige producties over Spartacus, meer aan de historische feiten houden. Spartacus leidde tussen 73 en 71 voor Christus zo'n dertigduizend gladiatoren en veertigduizend bevrijde slaven tegen het onoverwinnelijk geachte Romeinse leger.

Het scenario is in handen van Michael B. Gordon. Hij werkte eerder mee aan de scripts voor de actiefilms 300 en G.I. Joe: The Rise of Cobra. Wie in de film gaan spelen is nog niet bekend, wanneer deze verschijnt evenmin.