'R. Koeman nadert akkoord met Feyenoord'

Er gaan hardnekkige geruchten dat Ronald Koeman de nieuwe trainer van Feyenoord wordt. Martijn Krabbendam, Feyenoord-watcher van Voetbal International, maakte dit zojuist via Twitter bekend.

Koeman zou bij Feyenoord de opvolger van Mario Been kunnen worden. De laatstgenoemde trainer vertrok afgelopen week, nadat een groot deel van de selectie het vertrouwen in hem had opgezegd. De spelersgroep had zonder medeweten van zowel de oefenmeester als de directie een bijeenkomst georganiseerd. Daarbij werd gekeken welke personen nog met de 47-jarige Rotterdammer zagen zitten.

In het jaar 2009 was Koeman voor het laatst verantwoordelijk voor een Nederlandse ploeg. Op 17 mei 2009 tekende de ofenmeester namelijk een contract voor de duur van twee jaar bij AZ. Aan het samenwerkingsverband kwam begin december van datzelfde jaar alweer een einde, omdat bestuur en directie geen basis meer zagen om de samenwerking voort te zetten.

Naast zijn periode bij AZ was Koeman ook nog verantwoordelijk voor de selecties van Barcelona B, Ajax, Benfica, PSV en Valencia.