[Tour] Hechtingen Hoogerland springen open

Johnny Hoogerland leek goed te herstellen van zijn valpartij in de negende etappe van de Tour de France. Vandaag laat de renner van Vacansoleil DCM echter weten een terugslag te hebben gehad.

"Twee hechtingen in m'n knie zijn opengesprongen. Het lijkt ook beetje te zweren. Daar moeten we met z'n allen dus heel kort opzitten," liet Hoogerland in zijn dagelijkse column in PZC weten. "Gisteravond laat was nog niet precies duidelijk wat er aan zou gebeuren, maar onze teamarts had het erover om het dicht te plakken. We zien het wel."

Toch is het openspringen van de hechtingen geen verrassing voor Hoogerland. Sterker nog, de Zeeuw had er zelfs op gerekend. "Het is zeker een dompertje, maar aan de andere kant ook niet geheel onverwacht. In die knieholte was de kans sowieso aanwezig dat er nog probleempjes zouden kunnen ontstaan. Het is een rotplek om een wond te hebben, want je knie is constant in beweging. Dat helpt natuurlijk niet bij het herstel."

Hoogerland blijft in elk geval strijdvaardig en wil Parijs halen. Na afloop van La Grande Boucle krijg de Zeeuw overigens nog geen rust. Hij gaat namelijk een groot aantal criteriums af, waaronder de Acht van Chaam en de Draai van de Kaai in Roosendaal. Ook vindt er volgende week woensdag een huldiging plaats in zijn woonplaats Yerseke.