Corinthians trekt de stekker uit Tévez-deal

Gisteravond werd al bekend dat de transferovereenkomst van Carlos Tévez tussen Manchester City en Corinthians aan het wankelen was. Vanochtend is bekend geworden dat de transfer niet doorgaat, nadat de Braziliaanse ploeg heeft besloten om er niet mee door te gaan.

City leefde in de veronderstelling dat alles in kannen en kruiken was en dat Tévez voor 45 miljoen euro naar Brazilië zou gaan. Corinthians meldt echter dat er niet genoeg tijd was om de Argentijn aan zich te binden binnen de Braziliaanse transferperiode. Deze sluit op donderdag om 5 uur ’s ochtends. De oude club van de aanvaller gaan er vanuit dat hij in januari wel die kant op komt.

De verklaring van de Corinthians luidde: “Het bestuur van Sporting Club Corinthians meldt hierbij officieel dat het onmogelijk is om de Argentijnse-spits Carlos Tévez te huren. Wij erkennen de moeite van Manchester City en iedereen die gemoeid was met de onderhandelingen, het is echter niet haalbaar om een transfer tot stand te brengen. De transferperiode om buitenlandse spelers te halen sluit namelijk op woensdag (Braziliaanse tijd).”