Baas EA: "Nintendo heeft perfecte tijd gekozen voor Wii U"

Volgens de baas van Electronic Arts, John Riccitiello, heeft Nintendo de perfecte tijd gekozen voor het lanceren van de Wii U. Riccitello is het er niet mee eens dat de Wii U geen succes kan worden omdat hij te laat uitkomt en niet krachtiger zal zijn dan de Xbox 360 en PlayStation 3.

Riccitiello geeft aan dat het altijd heel normaal was om meerdere consoles te hebben in een bepaalde periode, waarbij de consoles technisch vaak dichtbij elkaar lagen. Vanuit de industrie gezien is dit eigenlijk helemaal niet gunstig. Consoles tellen nu nog maar 40% mee in de game-industrie, in 2000 lag dit nog op 80% aldus Riccietello. De tablet-markt wordt daarnaast ook steeds uitgebreider.

Doordat Nintendo nu de cyclus doorbreekt door met een console te komen op een ander tijdstip en het gebruikmaken van een soort tablet met die console is de tijd voor de Wii U perfect. Daarnaast is de baas van EA van mening dat de rekenkracht en de grafische vooruitgang niet het allerbelangrijkste meer is. Volgens hem zien veel mensen het verschil niet tussen 1080p en 720p dus wat ga je met al die kracht doen als het niet nodig is?

Volgens Riccitiello is er meer te halen uit micro-transacties en gaming tussen verschillende platforms zoals de console in combinatie met de PC. Sociale netwerken en activiteiten zijn ook erg belangrijk volgens Riccitiello. De Wii U zal in 2012 uitkomen.