Burgemeester Hengelo overlegt over bestuurslid pedovereniging

De burgemeester van Hengelo heeft maandagmiddag een overleg over de veiligheid van een bestuurslid van pedofielenvereniging Martijn. Dat laat een woordvoerder van de gemeente weten. Penningmeester Marthijn Uittenbogaard vroeg zondag in een e-mail aan premier Mark Rutte (VVD) om beschermingsmaatregelen.

Daarin schreef hij dat burgemeester Frank Kerckhaert (CDA) hem niet goed kan beveiligen. De politie zou hem onvoldoende beschermen. De woordvoerder van de gemeente wil pas na het overleg meer over de zaak vertellen. Uittenbogaard schreef zondag regelmatig contact met de burgemeester te hebben gehad over zijn veiligheidssituatie. Sinds zijn verhuizing van Leiden naar Hengelo zou hij onder vuur liggen. Zo zijn ruiten ingegooid, is hij geslagen en zijn hij en zijn partner bedreigd.

Het OM maakte vorige maand bekend de pedovereniging niet te vervolgen of verbieden. Er zouden geen mogelijkheden zijn de vereniging strafrechtelijk aan te pakken.

Letselschadeadvocaat Yme Drost stapt maandag naar het gerechtshof om het Openbaar Ministerie te dwingen de vereniging toch te vervolgen. Hij kreeg daartoe deze week een verzoek van de plaatsvervangend hoofdofficier van justitie van het OM in Rotterdam.