Voetbalsters Japan wereldkampioen

De voetbalsters van Japan zijn voor het eerst in de historie wereldkampioen geworden. In de finale in Frankfurt werd na penalty's verrassend gewonnen van de Verenigde Staten, dat het toernooi in het verleden twee keer wist te winnen. Na 120 minuten stond het 2-2, Japan won de strafschoppenserie met 3-1.

Alex Morgan bracht de Verenigde Staten halverwege de tweede helft van de reguliere speeltijd op voorsprong. Doordat Aya Miyama even later gelijk maakte was een verlenging noodzakelijk. Daarin scoorden de Amerikaanses via Abby Wambach al snel, maar met nog drie minuten te gaan zorgde Homare Sawa door een benutte hoekschop voor de gelijkmaker. In de daaropvolgende strafschoppenserie werd doelvrouw Ayumi Kaihori de heldin door drie ballen te stoppen en slechts één door te laten. Omdat Japan wel drie keer trefzeker was werd het Aziatische land voor het eerst in de historie wereldkampioen.