Geslaagde vmbo'ers krijgen post van minister

Tienduizenden geslaagde vmbo'ers ontvangen zaterdag post van minister van Onderwijs Marja van Bijsterveldt (CDA). De bewindsvrouw wil ze met een kaart feliciteren met het behaalde succes en meteen wijzen op de noodzaak van een vervolgopleiding, meldt het ministerie.

"Tijdens de lange zomervakantie vergeten sommige jongeren zich in te schrijven en kan de aandacht voor een vervolgopleiding verslappen", weet Van Bijsterveldt. "Dat is zonde, want met een startkwalificatie heb je meer kans op een goede baan. Ga ervoor, zou ik zeggen!", moedigt ze aan.

Gezakte scholieren kunnen eind deze maand een brief van de minister verwachten. Daarin onderschrijft ze het belang van een startkwalificatie (minimaal mbo-diploma niveau 2) en spoort ze hen aan volgend jaar alsnog het diploma te halen. "Misschien zijn er redenen waarom je het eindexamenjaar niet over wil doen. Vergeet niet dat je altijd hulp kunt vragen bij je school, zoals je mentor of de decaan", adviseert de minister.

Minderjarige leerlingen die nog geen startkwalificatie hebben moeten doorleren tot ze die wel hebben. Met een startkwalificatie is de kans op een baan volgens het ministerie twee keer zo groot.


Geslaagde vmbo'ers krijgen post van minister (Foto: Novum)