Drietal vast voor cokesmokkel in zending vissen

Twee mannen en een vrouw zijn de afgelopen weken aangehouden voor cocaïnesmokkel. De cocaïne werd in oktober vorig jaar al op Schiphol onderschept en zat bij een zending tropische vissen. Dat heeft de marechaussee vrijdag bekendgemaakt.

Het gaat om een 47-jarige vrouw en een 47-jarige en een 54-jarige man. De vrouw werd in Capelle aan den IJssel aangehouden, de man van 47 in Bulgarije en de 54-jarige man in een gevangenis in Amsterdam, waar hij vastzit voor een ander feit. De drie hebben de Nederlandse nationaliteit.

In de vrachtzending van vijftig dozen met tropische vissen bleek 97 liter vloeibare cocaïne te zitten. De coke zat in zakken die waren gehecht aan de zakken waarin de vissen zaten. De lading was afkomstig uit Colombia. Volgens de marechaussee heeft de onderschepte cocaïne een straatwaarde van ongeveer negen miljoen euro.

De marechaussee heeft de hulp van een dierenspeciaalzaak in Haarlem ingeroepen om naast het veiligstellen van de cocaïne het leven van de vissen te kunnen redden.


Drietal vast voor cokesmokkel in zending vissen (Foto: Novum)