Verbouwprogramma aangeklaagd voor metamorfose

RTL 4 en producent Blue Circle zijn donderdag aangeklaagd wegens een volgens de bewoners mislukte metamorfose van hun huis door het programma Welcome Home van Natasja Froger. De advocaat van de bewoonster uit Tilburg eist 20.000 tot 30.000 euro schadevergoeding.

Na de verbouwing bleef de bewoonster zitten met een lekkage in de opgeknapte badkamer. Ze kan daardoor niet meer thuis douchen. Verder ontbreken er tegels en liggen doorgeknipte elektriciteitskabels in de woning. RTL 4 beloofde eerder de schade te herstellen, maar dat is volgens de advocaat niet gebeurd: "Die heeft een trapleuning gerepareerd, maar niet de substantiële problemen aangepakt."

"Het vervelendste is dat mijn cliënt al veel ellende heeft meegemaakt. RTL vaart er wel bij met hoge kijkcijfers. Voor de zender is het schadebedrag peanuts", aldus de advocaat.

Voor de verbouwing die in juni plaatsvond pakte Welcome Home flink uit. De verouderde woning die enorm geteisterd werd door lekkages kreeg in drie dagen tijd een nieuw dak, en de keuken en de badkamer werden vervangen. Ook werd er een berg nieuwe meubelen beschikbaar gesteld door het programma.

Bekijk hier (rechterkolom) een Omroep Brabant-reportage van de Tilburgse familie over de problemen.