El Ahmadi: "Teleurgesteld in mezelf"

Als grote belofte kwam Karim El Ahmadi drie jaar geleden naar De Kuip. De loopbaan van de Marokkaan raakte bij Feyenoord echter in het slop.

Feyenoord betaalde vijf miljoen euro aan FC Twente voor de signatuur van El Ahmadi. "Ik had hier natuurlijk allang weg moeten zijn", vertelt hij in gesprek met Voetbal International. "In het plan dat ik had, zou ik nu een grote transfer hebben gemaakt. Maar je kunt zo veel plannen, de realiteit is vaak anders. Feyenoord is niet geworden wat ik ervan had gedacht en gehoopt. Die conclusie mag je wel trekken."

"Ik kan tal van redenen verzinnen wáárom het niet is gelukt", vervolgt de 26-jarige El Ahmadi. "Maar aan het einde van de dag moet je toch vooral naar jezelf kijken. Ik heb niet gebracht wat ik had kunnen brengen, wat ik had móéten brengen. Ik ben dus vooral heel teleurgesteld in mezelf. Een echte grote speler had ook in deze situatie wekelijks laten zien dat hij een van de beste middenvelders in Nederland is. Blijkbaar ben ik geen grote speler."

El Ahmadi, die onlangs terugkeerde van een verhuurperiode in Dubai, maakt voor zichzelf een analyse waarom het niet is gelukt bij Feyenoord. "Ik was de verkeerde speler bij de verkeerde club op het verkeerde moment. Maar dat is dan simpel geredeneerd. Nogmaals: ieder mens is verantwoordelijk over zijn eigen prestaties, dus ik heb het niet goed gedaan."

"Maar wat niet meehielp was het gevoel dat de club mij gaf. Vorig jaar al kreeg ik van bovenaf signalen dat ze me weg wilden hebben. Dat was een tik. Vanaf dat moment voelde ik onrust in mijn lijf. Het is nooit prettig als je ergens speelt, terwijl je weet dat ze je liever kwijt zijn", besluit El Ahmadi, die deze week naar verluidt voor een vertrek van Mario Been stemde.