Top 10 duurste sportteams

Het blad Forbes heeft ook dit jaar weer een lijst uitgegeven met de meest waardevolle sportteams. Dit moet niet verward worden met de jaarlijkse lijst van rijkste clubs. Het gaat hierbij puur om wat de club zou kosten om te kopen.

1. Manchester United is opgericht in 1878 en speelt op Old Trafford. De club uit Engeland kende veel succes, vooral onder huidig manager Sir Alex Ferguson. Wereldwijd heeft de club 333 miljoen supporters, en vooral in Azië is United erg populair. Er hebben een aantal Nederlandse spelers gespeeld waaronder Jaap Stam, Ruud van Nistelrooy en meest recentelijk Edwin van der Sar. The Red Devils zijn het twee na rijkste voetbalelftal ter wereld.

2. De Dallas Cowboys zijn opgericht in 1960 en spelen in de NFL. Elf jaar na oprichting wonnen de Cowboys voor het eerst de Superbowl, en voor het laatst in 1995. De rivaliteit tussen de Cowboys en de Washington Redskins is door Sports Illustrated uitgeroepen tot één van de grootste rivaliteiten in de sport. 

3. De New York Yankees is het meest succesvolle honkbal team uit de geschiedenis van de World Series. Met maar liefst zevenentwintig titels is er geen enkel ander honkbalteam dat in de buurt komt. De in 1901 opgerichte club heeft nu al ruim honderd jaar een intense rivaliteit met de Boston Red Sox, door velen beschreven als de grootste rivaliteit uit de geschiedenis van de Noord Amerikaanse sport. Eén van de bekendste spelers van de Yankees is Babe Ruth, zijn nummer drie is dan ook met pensioen.

De volledige top 50 kan op deze site worden gevonden.

De duurste clubs:

# Club Bedrag in euro Discipline Informatie
1 Manchester United 1,35 miljard Voetbal 19 Landstitels
2 Dallas Cowboys 1,28 miljard American football 5 Superbowls
3 New York Yankees 1,20 miljard Honkbal 27 World Series
4 Washington Redskins 1,10 miljard American football 5 Landstitels
5 Real Madrid 1,02 miljard Voetbal 31 La Liga titels
6 New England Patriots 968 miljoen American football 3 Landtitels
7 Arsenal 841 miljoen Voetbal 13 Landstitels
8 New York Giants 834 miljoen American football 7 Landstitels
9 Houston Texans 827 miljoen American football Bestaat sinds 2002
10 New York Jets 805 miljoen American football 2 Landstitels